Ndarja e teknologjisë së ngjashme

Masat paraprake të veprimit të sistemit hidraulik (pajisje hidraulike jo standarde) dhe çështjet e mirëmbajtjes
Masa paraprake:
1, puna mekanike të jetë e butë dhe e qetë
Funksionimi mekanik duhet të shmangë përafërt, përndryshe ajo do të prodhojë në mënyrë të pashmangshme ngarkesë goditje, në mënyrë që dështimi mekanik shpesh, të shkurtojë shumë jetën e shërbimit. Ngarkesa e ndikimit e gjeneruar nga njëra anë, nga njëra anë struktura mekanike e veshjes së hershme, thyerje, e prishur, nga njëra anë sistemi hidraulik për të prodhuar presionin e ndikimit, ndikimi i presionit do të dëmtojë përbërësit hidraulikë, vulën e vajit dhe nyjet e tubave me presion të lartë dhe gete Dështimi i parakohshëm i derdhjes së vajit ose tubit të shpërthyer, valvula e mbingarkesës veprimi i shpeshtë i temperaturës së vajit rritet. Kam një ekskavator të ri të blerë lopatë UH171, që funksionon çdo 4 deri në 6 ditë tubi Doumen do të rrjedhë ose do të shpërthejë, tubi është një import i rastësishëm i mallrave origjinal, cilësia e testit nuk është problem. Nëpërmjet vëzhgimit të faqes, u gjet për derën e kovës të hapur, të mbyllur kur ndikimi i fortë i bllokut, dera e shkaktuar nga kutia. Për të shmangur ndikimin e ngarkesës: nevoja për të zbatuar në mënyrë rigoroze procedurat e funksionimit; hapja dhe mbyllja e valvulës hidraulike nuk mund të jetë shumë e shpejtë shumë shpejt; për të shmangur përbërësit e pajisjes së punës në pozicionin ekstrem të një ndikimi të fortë; pa goditje pajisje hidraulike nuk mund të përdorë pajisjen e punës kovë ekskavatori) të ndikojë me dhunë në objekt për të arritur qëllimin e dërrmimit. Ekziston edhe një pyetje e rëndësishme: operatori dëshiron të qëndrojë i palëvizshëm. Për shkak të ndryshimit në pastrimin e lirë të secilit sistem operativ të pajisjeve, shkalla e veshjes së pjesëve lidhëse është e ndryshme dhe hendeku është i ndryshëm. Madhësia e motorit dhe sistemit hidraulik është e ndryshme. Këta faktorë japin personalitetin e pajisjeve. Përdorni vetëm operatorin e pajisjes për të eksploruar me kujdes, modifikuar manipulimin e tyre për t'iu përshtatur personalitetit të pajisjes, pas një operacioni të gjatë, në mënyrë që të zhvilloni zakone të mira personale në përputhje me pajisjet. Industria e përgjithshme e makinerive insistoi në sistemin e makinave fikse, i cili është një nga faktorët.
2, sistemi hidraulik duhet t'i kushtojë vëmendje kavitacionit dhe zhurmës së tejmbushur
Operacioni gjithmonë duhet t'i kushtojë vëmendje zërit të pompës hidraulike dhe valvulës lehtësuese, nëse pompë shfaqet zhurma "kavitacion", pasi shkarkimi nuk mund të eliminohet, duhet të identifikojë arsyet e zgjidhjes së problemeve para përdorimit. Nëse një nxitës është i ngadaltë për të punuar pa ngarkesë dhe shoqërohet me mbingarkesë valvulësh, ajo duhet të mbyllet menjëherë.
3, zbatimi i rreptë i sistemit të ndërrimit
Kur shoferi shtyn makinerinë, është e sigurt të kontrolloni sigurinë e shoferit dhe të kontrolloni saktësisht nivelin e vajit. Sistemi është i rrjedhshëm, lidhja është e lirë, shufra e pistonit dhe zorra hidraulike është e mavijosur, lidhja e tubit të vajit me presion të ulët të pompës hidraulike është e besueshme, niveli i vajit të rezervuarit të karburantit është i saktë dhe kështu me radhë, është pasardhësi i inspektimit të sistemit hidraulik përparësitë. Rezervuari i karburantit atmosferik gjithashtu kontrollon dhe pastron ventilimin e rezervuarit të karburantit, për ta mbajtur atë të qetë, për të parandaluar bllokimin e shkaktuar nga vakumi i rezervuarit të karburantit, duke rezultuar në pompën hidraulike të vajit e dëmshme.
4, për të ruajtur temperaturën e duhur të vajit
Temperatura e funksionimit të sistemit hidraulik zakonisht kontrollohet ndërmjet 30 ~ 80 ℃ është e përshtatshme (temperatura e rrezikshme ≥ 100 ℃).
Sistemi hidraulik Temperatura e vajit është shumë e lartë do të çojë në: viskozitetin e vajit të reduktuar, të lehtë për të shkaktuar rrjedhje, ulur efikasitetin; forca e filmit vajosës për të zvogëluar veshin mekanik; karabit dhe baltës së gjeneruar; oksidimi i vajit cilësia e përshpejtuar e vajit; vulë vaji, presion i lartë Plakja e hershme e zorrës. Për të shmangur temperaturën është shumë e lartë: Mos mbingarkoni për një kohë të gjatë; i kushtoj vëmendje lavamanit të radiatorit për të mos ndotur vajin, për të parandaluar efektet e ngjitjes së pluhurit nga shpërndarja e nxehtësisë; të mbajë qarkullimin adekuat të vajit djegës në mënyrë që të lehtësojë nxehtësinë; Shmangni temperaturat e larta në mesditë. Temperatura e vajit është shumë e ulët, viskoziteti i vajit, lëvizshmëria e dobët, rezistenca, efikasiteti i ulët; kur temperatura e vajit nën 20 ℃, kthesa e mprehtë dëmton lehtësisht motorin hidraulik, valvulat, tubat etj. Në këtë kohë duhet të ngrohni funksionimin, të ndizni motorin, pa ngarkesë funksionimin e papunë 3 ~ 5min, mbyt shpejtësinë për të përmirësuar shpejtësinë e motorit, doreza e funksionimit të çdo veprimi (të tilla si ekskavatori Zhang Dou) në kufij pozicioni, min 5min për të bërë vajin hidraulik përmes temperaturës së tejmbushjes. Nëse temperatura e vajit është më e ulët, duhet të rritni kohën e ngrohtë të rrjedhjes.
5, presioni i rezervuarit hidraulik dhe kontrolli i vajit
Rezervuari i presionit në punë për t'i kushtuar vëmendje presionit të rezervuarit të karburantit, presioni duhet të mbahet në "manualin" e rastësishëm brenda fushës së parashikimeve. Presioni është shumë i ulët, pompa e vajit nuk është e lehtë për të dëmtuar vajin, presioni është shumë i lartë, do të bëjë që sistemi hidraulik të rrjedh vaj, mund të shkaktojë presion të ulët tub vaj çelës. Pas riparimit dhe ndryshimit të vajit, pasi të keni shteruar ajrin në sistem, kontrolloni nivelin e vajit sipas "manualit të udhëzimit" të rastësishëm, ndaloni makinerinë në vendin e sheshtë, kontrolloni përsëri nivelin e vajit pas flakërimit 15min, për t'u shtuar.
6, sistemi hidraulik çështje të tjera që kërkojnë vëmendje
Operacion për të parandaluar fluturimin nga guri kundër cilindrave hidraulikë, shufrave të pistonit, tubave hidraulikë dhe përbërësve të tjerë. Nëse ka një goditje të vogël në shufrën e pistonit, është e nevojshme të përdorni një pjesë të vogël të vajit rreth buzës së bluarjes, për të parandaluar dëmtimin e pajisjes së vulës së shufrës së pistonit, në rastin e jo-vajit mund të vazhdojë të përdorë . Fikja e vazhdueshme në më shumë se 24 orë pajisje, para fillimit, në pompën hidraulike në vaj, për të parandaluar bluarjen e thatë dhe dëmtimin e pompës hidraulike.
Çështjet e mirëmbajtjes:
1, masat paraprake të rregullta të mirëmbajtjes
Aktualisht, disa sisteme hidraulike të makinerive inxhinierike janë të pajisura me pajisje inteligjente, të cilat kanë disa funksione paralajmëruese për disa defekte të fshehura të sistemit hidraulik, por fusha e monitorimit dhe shtrirja e tyre kanë disa kufizime. Prandaj, inspektimi dhe mirëmbajtja e sistemit hidraulik duhet të kryhet me monitorimin Kontrolloni mirëmbajtjen e kombinimit.

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth sistemit hidraulik, ju lutemi na kontaktoni !!!