Споделување на поврзана технологија

Мерки на претпазливост при работа на хидрауличен систем (нестандардна хидраулична опрема) и работи на одржување
Мерки на претпазливост:
1, механичка работа да биде нежна и мазна
Механичкото работење треба да избегнува грубо, инаку неизбежно ќе произведе ударно оптоварување, така што механичкото откажување често, во голема мера го скратува работниот век. Влијанието на влијанието генерирано од една страна, од една страна механичката структура на рано абење, фрактура, скршена, од една страна хидрауличен систем за производство на притисок од удар, влијанието на притисокот ќе ги оштети хидрауличните компоненти, заптивката за масло и споеви на цевки со висок притисок и црево Предвремено откажување на истурање на масло или пукна цевка, вентил за прелевање честа акција се зголемува температурата на маслото. Имам купена нова единица багери за багери UH171, која работи на секои 4 до 6 дена, цевката на Даумен ќе протече или ќе пукне, цевката е случаен увоз на оригинална стока, квалитетот на тестот не претставува проблем. Преку набудување на страницата, се најде за вратата на кофата, затворена кога силното влијание на блокот, вратата предизвикана од кутијата. За да се избегне влијанието на товарот: потреба строго да се спроведат оперативните процедури; отворањето и затворањето на хидрауличниот вентил не може да биде пребрзо; да се избегнат компонентите на работниот уред до крајната позиција на силно влијание; хидраулична опрема без удар не може да го користи работниот уред Кофа за багер) насилно да влијае на објектот за да ја постигне целта на дробење. Постои и едно значајно прашање: операторот сака да остане стабилен. Поради разликата во слободниот клиренс на секој оперативен систем на опрема, степенот на абење на деловите за поврзување е различен, а јазот е различен. Големината на моторот и хидрауличниот систем е различна. Овие фактори ја даваат личноста на опремата. Користете го операторот на уредот само за внимателно истражување, менување на нивната манипулација за да се прилагодат на личноста на уредот, по долга операција, со цел да развијат добри лични навики во согласност со опремата. Индустријата за општи машини инсистираше на фиксен машински систем, што е еден од факторите.
2, хидрауличниот систем треба да обрне внимание на кавитација и претекување на бучавата
Операцијата секогаш треба да обрнува внимание на гласот на хидрауличната пумпа и вентилот за олеснување, ако пумпата се појави "кавитација" бучава, по издувните гасови не може да се отстрани, треба да се идентификуваат причините за смена на проблеми пред употреба. Ако активаторот работи бавно без оптоварување и е придружен со прелевање на вентилот за прелевање, треба веднаш да се исклучи.
3, строга имплементација на системот за смена
Кога возачот ја турка машината, безбедно е да се провери безбедноста на возачот и да се провери точното ниво на маслото. Системот е спукан, врската е лабава, клипната шипка и хидрауличното црево се модрицираат, врската со хидроматска пумпа со низок притисок на цевката за масло е сигурна, нивото на маслото за резервоарот за гориво е точно и така натаму, е наследник на инспекцијата на хидрауличниот систем приоритети. Атмосферскиот резервоар за гориво, исто така, проверува и чисти го отворот на резервоарот за гориво, за да остане мазен, за да спречи блокирање предизвикано од вакуум на резервоарот за гориво, што резултира во хидраулична пумпа за масло тешко да се оштети.
4, за одржување на соодветната температура на маслото
Работната температура на хидрауличниот систем обично се контролира помеѓу 30 ~ 80 ℃ е соодветна (опасна температура ≥ 100).
Температурата на маслото во хидрауличниот систем е превисока ќе доведе до: вискозитет на маслото намален, лесно се предизвикува истекување, намалена ефикасност; јачина на филм за подмачкување на масло за да се намали механичкото абење; генериран карбид и тиња; оксидација на масло забрзан квалитет на масло; заптивка за масло, висок притисок Рано стареење на цревото. Со цел да се избегне температурата е премногу висока: Не долгорочно преоптоварување; обрнете внимание на ладилникот на радијаторот да не биде загадено со масло, за да се спречат ефекти на лепење на прашина од дисипација на топлина; да се одржи соодветна циркулација на мазут со цел да се олесни топлината; Избегнувајте високи температури напладне. Температурата на маслото е прениска, вискозитет на маслото, слаба подвижност, отпорност, мала ефикасност; кога температурата на маслото е под 20, остриот вртење лесно го оштетува хидрауличниот мотор, вентилите, цевките и така натаму. Во тоа време треба да се загрее работата, вклучете го моторот, без празен режим на работа 3 ~ 5 мин, гас за да ја подобрите брзината на моторот, рачката за работа на која било активност (како што е багерот hangанг Дау) до крај позиција, ~ 5мин за да се направи хидрауличното масло преку температурата на прелевање. Ако температурата на маслото е помала, треба да го зголемите топлото време на работа.
5, притисок на хидрауличниот резервоар и контрола на маслото
Резервоар за притисок во работата да се обрне внимание на притисокот на резервоарот за гориво, притисокот мора да се одржува во случаен "прирачник" во рамките на одредбите. Притисокот е пренизок, пумпата за масло не е лесно да го оштети маслото, притисокот е преголем, ќе предизвика истекување на маслото во хидрауличниот систем, веројатно ќе предизвика пукање на цевката за масло со низок притисок. По поправка и менување на маслото, откако ќе го исцрпите воздухот во системот, проверете го нивото на маслото според случајниот „упатство за употреба“, застанете ја машината на рамно место, проверете го нивото на маслото повторно по прозорецот од 15 минути, да се додаде.
6, хидрауличен систем други работи кои бараат внимание
Операција за спречување летање од каменот против хидраулични цилиндри, клипни шипки, хидраулични цевки и други компоненти. Ако има мал удар на клипната шипка, потребно е да се користи мало парче масло околу работ на мелењето, за да се спречи оштетување на уредот за заптивање на клипната шипка, во случај на не-масло може да продолжи да се користи . Континуирано исклучување на опремата за повеќе од 24 часа, пред стартување, до хидрауличната пумпа во маслото, за да се спречи сувото мелење и оштетување на хидрауличната пумпа.
Прашања за одржување:
1, редовни мерки на претпазливост за одржување
Во моментов, некои хидраулични системи на инженерска машинерија се опремени со интелигентни уреди, кои имаат одредена функција за предупредување за некои скриени дефекти на хидрауличниот систем, но нивниот опсег и обем на следење имаат некои ограничувања. Затоа, проверката и одржувањето на хидрауличниот систем треба да се изврши со мониторинг Проверете го одржувањето на комбинацијата.

Доколку сакате да дознаете повеќе за хидрауличниот систем, ве молиме контактирајте не !!!